Home » 4 leuke spelletjes voor het ganse gezin tijdens een lange autoreis

Als ouder slaat de gedachte aan een lange zomerse autorit je ongetwijfeld met angst om het hart. Het is niet het verkeer of de brandstofkosten die je beklemmen. Het is het vooruitzicht om de kinderen urenlang bezig te houden. Daarom kan het handig zijn om een paar gezinsspelletjes klaar te hebben tijdens een roadtrip.

Hier zijn een paar spelletjes om met de kinderen in de auto te spelen, zodat de kilometers sneller wegmalen en je tegelijkertijd de familieband kunt versterken:

Schuur, fiets, kever!

In dit spel wint de persoon die als eerste een schuur, een fiets (jouw keuze of motorfietsen wel of niet meetellen) en een Volkswagen Kever ziet. Verander de te spotten items om voor jouw omgeving te werken.

gezinsspelletjes tijdens een autoreis

Associatie

De ene zegt een woord en de ander zegt wat er in hem opkomt. Blijf zo lang doorgaan als je wilt. Een speler kan bijvoorbeeld ‘blauw’ zeggen, waardoor speler twee ‘water’ zegt, waardoor de volgende persoon ‘strandhuis’ zegt. Het mooie van het spel is dat er geen goede of foute antwoorden zijn en dat iedereen kan spelen.

Twintig vragen

Twintig Vragen, een klassiek familieautospel, is een eenvoudig spel dat urenlang plezier kan opleveren. Denk om de beurt aan een of ander object; het kan een persoon, dier, voedsel en alles daartussenin zijn. Voor jongere kinderen wil je misschien een bepaalde categorie instellen om het spel een beetje makkelijker te maken. Spelers kunnen dan twintig ja/nee-vragen stellen om vervolgens het geheime object te raden.

gezinsspelletjes tijdens een autoreis

Ik bespioneer

Ik bespioneer is een geweldig autospel voor jonge kinderen vanwege zijn eenvoud. Een persoon pikt iets op uit de omgeving en geeft een hint. Iedereen probeert dan om de beurt het mysterieuze object te raden. Vergeet de kenmerkende zin “Ik bespioneer met mijn kleine oog” niet voordat je een aanwijzing geeft!

Veiligheid eerst

Hoewel gezinsautospellen een welkome aanvulling kunnen zijn op een roadtrip, staat veiligheid altijd voorop. Zorg ervoor dat de bestuurder zich altijd volledig op de weg concentreert en niet wordt afgeleid door passagiers die een spelletje spelen. Neem op tijd een pauze weg van de snelweg en geniet van de reis.

door Gennifer


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.