Home » 5 manieren om muggenbeten te voorkomen

Muggen worden al lang beschouwd als een van de meest vervelende insecten. Met extra zorgen over het West-Nijlvirus en het Zika-virus, is het vinden van manieren om muggen te verdelgen nog belangrijker geworden.

Muggen worden aangetrokken door de koolstofdioxide die we uitademen en door onze lichaamswarmte. Zodra ze dichterbij komen, zullen muggen ook reageren op de geur van een mogelijke bloedbron. Hier zijn vijf manieren om de muggen deze zomer op afstand te houden:

Gebruik afweermiddel

De meeste mensen wenden zich tot muggenspray, maar het is belangrijk om de juiste soort te kiezen en deze vaak toe te passen. Het beste gebruik je insectenwerende middelen die DEET, picaridine, IR3535, wat olie van citroeneucalyptus en para-menthane-diol bevatten, omdat ze een langdurigere bescherming bieden. Deze producten zijn veilig voor gebruik als insectenwerende middelen bij toepassing op huid en kleding.

Afweermiddelen die permethrine bevatten, mogen alleen worden gebruikt op kleding, schoenen, muskietennetten en kampeerspullen. Permethrin is zowel een afweermiddel als een insecticide, en het kan ook teken afstoten.

muggenbeten voorkomen

Draag lange mouwen en lange broeken

De avondschemering en de zonsopgang worden beschouwd als de piekmomenten voor het bijten van muggen. Als je in deze tijd buiten bent, draag dan een licht shirt met lange mouwen en een lange broek en spuit je kleding in met een afweermiddel.

Ruim je tuin op

Het verwijderen van stilstaand water en het terugsnoeien van heggen kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal muggen in je achtertuin. Verwijder stilstaand water uit bloempotten, emmers, zwembadafdekkingen, afgedankte banden en vogelbadjes. Maak je dakgoten regelmatig schoon en als je een regenton hebt, giet dan wekelijks en na elke storm een kwart kopje plantaardige olie in het vat, waardoor muggenlarven worden gedood. Het is ook belangrijk om struiken te snoeien en het gras te maaien, want als muggen geen bloedbron kunnen vinden, zullen ze smullen van plantennectar.

Overweeg muggenwerende planten

Er zijn verschillende planten die van nature muggen afstoten, waaronder kattenkruid, lavendel, goudsbloemen, basilicum, pepermunt, citroenmelisse, rozemarijn en knoflook. Door deze in de buurt van je terras of rond je voor- en achterdeur te planten, kun je het aantal muggen verminderen.

muggenbeten voorkomen

Verander je dieet

Studies hebben aangetoond dat muggen zich meer aangetrokken voelen tot mensen die grotere hoeveelheden melkzuur via de huid uitstoten. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals bier, kaliumrijk voedsel, zoute snacks en snoep, staan bekend om het verhogen van het melkzuur. Vermijd kaliumrijke voedingsmiddelen zoals bananen, aardappelen, pruimen, rozijnen, limabonen, avocado’s en spinazie als je buiten bent. Natrium verhoogt ook de hoeveelheid melkzuur die je lichaam aanmaakt, dus vermijd het eten van chips, geroosterde pinda’s en andere zoute snacks. Voedingsmiddelen die muggen afstoten zijn knoflook en ciderazijn.

door Gennifer

Categorieën: Jij

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.