Home » 6 ochtendrituelen waardoor je er tien jaar ouder uitziet

Wat je vóór het ontbijt doet, kan voor je huid een verschil maken op het gebied van fijne lijntjes, rimpels, poriën en teint.

Je reinigt je huid te veel.

Na een nacht slapen moet je huid gewekt worden – niet ontdaan van zijn natuurlijke oliën met een medicinaal reinigingsmiddel. De belangrijkste reden waardoor je gezicht er ouder uitziet, is een droge huid. Afgezien van het uitdrogen door de winterlucht, neemt de olieproductie in je huid ook af naarmate je ouder wordt. Het resultaat? Meer zichtbare rimpels en poriën en een doffer uiterlijk. Het is raadzaam om ’s avonds je gezicht te wassen om de huid schoon te krijgen, maar gebruik ’s ochtends alleen een lauwe scheut water.

Je slaat serum over.

Hoewel je je misschien goed bewust bent van de gevaren van de UV-stralen van de zon, is er nog een aanvaller van buitenaf om op te letten: verontreinigende stoffen. Onze omgeving wordt steeds meer vervuild. De huid wordt blootgesteld aan vrije radicalen, waarvan uit onderzoek blijkt dat ze vroegtijdige veroudering veroorzaken. Gebruik ’s ochtends een antioxidant serum voordat je een vochtinbrengende crème aanbrengt. Zoek naar formules met vitamine C, E, ferulazuur, groene thee of lycopeen, allemaal effectieve antioxidanten.

ochtendrituelen die je verouderen

Je reikt naar een tweede kopje koffie

Als dat zo is, vergeet dan niet om ook gewoon water te drinken. De hoeveelheid koffie of thee die je drinkt, moet je evenaren met een dubbele hoeveelheid water. Het is een geweldige manier om je hydratatie op peil te houden. Te weinig vocht innemen kan veroudering veroorzaken. Niet alleen kan de huid daardoor droger worden, maar je poriën kunnen ook beter zichtbaar zijn omdat je huid niet zo soepel is.

Je ging niet naar de sportschool.

Een patiënte bezocht onlangs haar dermatoloog en bekende dat ze er na het overslaan van haar training niet zo levendig en wakker uitzag als gewoonlijk. Daar is een reden voor. Oefening verhoogt de microcirculatie in je gezicht, wat helpt om het vochtgehalte in de huid te verbeteren. Mensen zien er over het algemeen jonger uit nadat ze hebben gesport. Zonder oefening kun je bleek lijken en last hebben van een doffe huid. Nog beter zijn de voordelen op de lange termijn: regelmatige uithoudingsactiviteit helpt celveroudering in de huid te voorkomen. Je hoeft jezelf ook niet op te sluiten in een sportschool. Twintig minuten per dag is een goede maatstaf.

Je brengt te veel foundation aan.

Misschien heb je rimpels of bruine vlekken die je wilt verbergen, dus smeer je een dikke laag foundation en maak je het af met een royale hoeveelheid poeder. Helaas klontert een dikke laag make-up en nestelt het product zich in de vouwen van je huid, waardoor ze meer opvallen, vooral in de winter wanneer de huid droger is. Een rijpe huid heeft ook make-up nodig die vochtinbrengers zoals hyaluronzuur bevat om de lijntjes voller en gladder te maken. Gebruik een spons wanneer je fond de teint aanbrengt, zodat je een lichtere laag gebruikt en het kunt blenden.

ochtendrituelen die je verouderen

Je vertrekt zonder je zonnebril.

Ogen zijn een van de eerste gebieden die tekenen van veroudering vertonen. Als je een 30- en een 20-jarige vergelijkt, kun je zien dat de 30-jarige zichtbare lijnen rond de ogen heeft. De les: verwaarloos je ogen niet. Gebruik ’s ochtends (en ook ’s avonds) een oogcrème die je specifieke zorg verleent. Zoek bijvoorbeeld naar hyaluronzuur als je je zorgen maakt over rimpels, of het ingrediënt cafeïne als je donkere kringen hebt. Smeer een breedspectrum SPF 30-vochtinbrengende crème op je hele gezicht, inclusief de oogcontouren, die de tekenen van veroudering en toekomstige schade voorkomen. Het lijkt misschien gek, maar of het nu bewolkt of zonnig is, winter of zomer, het is nog steeds dezelfde zon. Een zonnebril beschermt je ogen en de omliggende huid om kraaienpootjes weg te houden.

door Gennifer

Categorieën: Jij

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.