Home » 7 tips voor het inrichten van een huurkeuken

De meeste keukens in oudere appartementen laten veel te wensen over: oude kasten en apparaten, versleten vloeren en onvoldoende kast- en aanrechtruimte. Hier zijn zeven ideeën om je huurkeuken gastvrijer en nuttiger te maken:

Blaas je kasten nieuw leven in

Er zijn maar weinig verhuurders die huurders toestaan hun keukenkasten te schilderen, maar er zijn andere manieren om je kasten een nieuwe look te geven. Kleverige vingers, keukenvet en kookspetters kunnen ervoor zorgen dat je kasten er dof en groezelig uitzien, dus een van de beste manieren om ze op te fleuren, is door ze goed schoon te maken met een oplossing gemaakt met gelijke delen warm water en witte azijn.

Geef je kasten persoonlijkheid

Door de handgrepen van je kasten en laden te vervangen, krijgen ze een nieuwe look. Er zijn honderden knoppen en handvatten om uit te kiezen in verschillende vormen, afwerkingen en maten. Bewaar gewoon de originele deurknoppen, zodat je ze weer kunt verwisselen voordat je verhuist. Vraag je verhuurder om toestemming voordat je de handgrepen vervangt.

keuken inrichten

Maskeer versleten vloeren

Of je keukenvloeren nu van hardhout of linoleum zijn, een karpet of tapijt kan een grote bijdrage leveren aan het mooier maken van je vloeren en zelfs een vleugje kleur geven. Het is gemakkelijk om een vloerkleed te maken van een tapijtrest die in de outlet wordt verkocht. Zorg ervoor dat je meet voordat je koopt en beslis van tevoren of je je hele vloer wilt bedekken of een deel van de vloer wilt laten blootliggen.

Verberg je apparaten

Als je koelkast avocadogroen uit de jaren 70 of koper uit de jaren 80 is, zijn er een paar creatieve manieren om de kleur te verbergen. De meeste online foto- en kaartaanbieders zullen je foto’s, of welke foto dan ook, in een magneet veranderen. Koop er genoeg en je kunt een collage of een gigantische foto maken die de voorkant van je koelkast en vaatwasser bedekt.

Voeg wat kleur toe

Je huisbaas staat misschien niet toe dat je de muren in een andere kleur schildert dan wit, maar je kunt je keuken opfleuren met levendige kleuren door kleurrijke accessoires toe te voegen, zoals theedoeken, gordijnen, opbergdozen, lepelsteunen en theepotten.

keuken inrichten

Creëer extra ruimte

Er zijn een aantal manieren om meer ruimte in je keuken te creëren, hetzij door stapelbare planken aan je kasten toe te voegen of door rekken te bevestigen aan de muren. Als er ruimte is, kun je een bijzettafel of metalen kar kopen om te gebruiken voor extra opbergruimte of aanrecht.

Maak het persoonlijk

Als je een lege muur hebt, voeg dan een paar ingelijste foto’s of afbeeldingen toe om de ruimte meer als je eigen ruimte te laten voelen. Door het kunstwerk tot een centraal thema te houden, of het nu voedsel gerelateerd is of niet, zal de keuken er meer samenhangend uitzien dan opgehangen foto’s die niet op elkaar zijn afgestemd. Gebruik voor een nog meer geïntegreerde look hetzelfde type lijst voor alle kunstwerken die in de kamer hangen.

door Gennifer

Categorieën: Je huis

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.