Home » 7 waanzinnig makkelijke tips om je wenkbrauwen te perfectioneren

Er zijn zoveel manieren om je wenkbrauwen te stylen en vorm te geven dat het nogal overweldigend kan aanvoelen. Geen twee wenkbrauwen zijn hetzelfde, wat betekent dat de reis naar het krijgen van de perfecte wenkbrauwen er voor iedereen een beetje anders uit zal zien. Er zijn enkele algemene tips, trucs en tricks die je kunt uitproberen om je daarbij te helpen. Hier volgen zeven nogal geniale manieren om de mooiste wenkbrauwen van je leven te krijgen.

Pluk je wenkbrauwen niet te veel

Dit lijkt misschien voor de hand liggend voor sommige mensen, maar laat me je er snel aan herinneren: een van de gemakkelijkste manieren om de mooiste wenkbrauwen van je leven te krijgen, is door ze met rust te laten. Een pincet is uitstekend geschikt om hier en daar loszittende haren te verwijderen, maar het is niet de beste optie om je wenkbrauwen vorm te geven. Probeer vrij ver van je wenkbrauw te epileren. Je wilt niet echt vormgeven, dus pak gewoon haren die niet op hun plaats zitten of verder weg zijn van je wenkbrauwlijn.

Gebruik de juiste wenkbrauwproducten

Er zijn zoveel opties als het gaat om wenkbrauwproducten, daarom is het super belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste gebruikt. Ten eerste: denk aan het probleem dat je wil aanpakken. Probeer je schaarse plekken in te vullen? Pak een wenkbrauwpoeder en een schuine borstel. Probeer je je haren lichtjes te stylen en te kammen? Gebruik dan een lichte wenkbrauwgel. Weet je niet zeker wat je wil of nodig hebt? Wees niet bang om wat te spelen en een paar producten te mixen. Er is geen goed of fout, dus focus je gewoon op het vinden van het beste product voor jou.

wenkbrauwen perfectioneren

Geef je wenkbrauw vorm met een stencil

Als je niet zo handig bent met het aanbrengen van wenkbrauwproducten uit de losse pols, gebruik dan een wenkbrauwstencil. Dit is een klein sjabloon dat je op je wenkbrauwen plakt of vasthoudt om te voorkomen dat je buiten de lijnen van je wenkbrauwen kleurt met je poeders, potloden of gels. Ze zijn er in een heleboel vormen en maten en ze zijn ook een geweldige manier om te experimenteren met nieuwe looks, zoals een gedurfdere wenkbrauw, een rechte wenkbrauw, enz.

Breng je wenkbrauwproducten aan met een vegende beweging

Vul alsjeblieft je wenkbrauwen niet in met één enkele, hardhandige veeg van welk product dan ook. Kleine haartjes zijn hier het doel, dus je zult kleine veegbewegingen moeten maken, of je nu een poeder en een schuine borstel of een basispotlood gebruikt. Strijk in de richting van de haargroei om het meest realistisch ogende resultaat te krijgen.

Houd het buitenste uiteinde van je wenkbrauw in toom

Als je het uiteinde van je wenkbrauwen aan de slaap te lang uitrekt, kan dit een hangend effect creëren, je gezicht naar beneden trekken en je er, nou ja, een beetje droevig uit laten zien. Je wenkbrauwen stoppen natuurlijk op een plek die je gezicht omhoog en naar buiten tilt, en je wilt die hoek behouden. Om te meten waar je wenkbrauw moet eindigen, plaats je een wenkbrauwpotlood diagonaal op je neusgat en lijn je het uit met de zijkant van je oog. Waar het potlood je wenkbrauwbot raakt, is waar je wenkbrauw zou moeten eindigen (of tot waar je wenkbrauw kan worden verlengd) zonder dat het er nep uitziet.

wenkbrauwen perfectioneren

Verzorg je schaarse plekjes

Als je in het verleden het slachtoffer bent geworden van te veel plukken, weet dan dat je niet de enige bent. Om schaarste te maskeren, vul je eventuele plekjes in met wenkbrauwpoeder en een schuine borstel of kies je voor een wenkbrauwpotlood. Breng vervolgens je wenkbrauwen op hun plaats met wenkbrauwmascara (helder of getint werkt hier).

Gebruik concealer onder je wenkbrauwen – geen highlighter

Als je je wenkbrauwen omlijnt met een highlighter, kunnen ze te veel in de schijnwerpers komen te staan. Kies in plaats daarvan voor een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur om je wenkbrauwgebied op te fleuren en er toch volledig natuurlijk uit te zien.

door Gennifer

Categorieën: Jij

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.