Home » 9 veiligheidstips voor barbecues in de zomer

Het gebeurt elk jaar. Het weer wordt warmer, meer mensen gebruiken de barbecue en incidenten van door de grill veroorzaakte branden nemen toe. Gasbarbecues veroorzaken meer woningbranden dan houtskoolbarbecues. Ongeacht het type barbecue dat je bezit, hier zijn negen veiligheidstips voor barbecues die jou en je huis veilig houden tijdens het barbecue-seizoen:

Grill buiten en uit de buurt van gebouwen

Houtskool- en gasbarbecues zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik buitenshuis. Echter meer dan een kwart van de woningbranden die zijn ontstaan door barbecues begon op een binnenplaats, terras of patio, en 29% begon op een buitenbalkon of open veranda. Let bij het opstellen van je barbecue ook op overhangende boomtakken.

Zorg ervoor dat je barbecue stabiel staat

Plaats je barbecue alleen op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de barbecue niet kan omvallen. Overweeg om een spatmat onder je grill te gebruiken om je terras te beschermen.

veiligheidstips voor barbecues

Houd je barbecue schoon

Verwijder vet of vetophoping van zowel de grill als de bak onder de grill. Als je een houtskoolgrill gebruikt, laat de kolen dan volledig afkoelen voordat je ze in een metalen bak doet.

Controleer op propaanlekken op je gasbarbecue

Controleer voor de eerste barbecue van het seizoen de gastankslang op lekkage door een lichte zeep- en wateroplossing op de slang aan te brengen en vervolgens het gas open te draaien. Als er een propaanlek is, zal de oplossing borrelen. Andere tekenen van een propaanlek zijn de geur van gas bij de barbecue of een vlam die niet aangaat.

Als de vlam uitgaat, wacht dan om opnieuw aan te steken

Als je een gasbarbecue gebruikt en de vlam dooft, zet je de barbecue en het gas uit en wacht je ten minste vijf minuten om hem opnieuw aan te steken.

Wees voorzichtig rond de grill

Laat een brandende barbecue nooit onbeheerd achter. Laat kinderen of huisdieren niet in de buurt van de barbecue spelen. Probeer nooit een brandende of hete barbecue te verplaatsen, en onthoud dat de barbecue na gebruik nog minstens een uur heet zal blijven.

veiligheidstips voor barbecues

Wees voorzichtig met houtskoolstartvloeistof

Als je een houtskoolbarbecue gebruikt, gebruik dan alleen houtskoolstartvloeistof om hem aan te maken. Als het vuur begint uit te gaan, voeg dan geen startvloeistof of andere brandbare vloeistoffen toe aan het vuur. Overweeg het gebruik van een houtskoolschoorsteenstarter, die kranten gebruikt om het vuur te starten in plaats van startvloeistof.

Draag de juiste kleding

Kleding kan gemakkelijk vlam vatten, dus zorg ervoor dat je hemdslippen, mouwen of schortkoorden niet over de grill bungelen.

Wees klaar om het vuur te blussen

Houd zuiveringszout bij de hand om een vetvuur onder controle te krijgen en een brandblusser in de buurt voor andere branden. Als je geen brandblusser hebt, zet dan een emmer zand naast de barbecue. Gebruik nooit water om vetbranden te blussen.

Deze eenvoudig te volgen tips helpen jou en je gezin te genieten van een veilig zomer-barbecue-seizoen.

door Gennifer


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.