Home » Dames op de motor

Steeds meer vrouwen gaan op twee wielen de straat op. Ze zijn met bijna 7 miljoen, goed voor meer dan een kwart van het totaal aantal motorrijders. En ze zijn ook goed voor 10 procent van alle motorbezitters. Om meer vrouwen aan te moedigen om te rijden, sommen we hier enkele tips op voor een veilige en comfortabele rij-ervaring.

Vind de juiste pasvorm

Ga op een aantal rijwielen zitten om de motor te vinden die bij je past. Beurzen zijn geweldige plekken om modellen persoonlijk te bekijken. Je kunt ook goed advies krijgen van andere vrouwelijke rijders via online forums.

Dames op de motor

Als je eenmaal een merk hebt gekozen, kijk dan of je een motor kunt huren of naar een dealer evenement kunt gaan waar ze de volledige demovloot laten testen. Het is ook aan te raden om te overwegen een tweedehands motor te kopen van het model dat je leuk vindt. Je zult merken dat naarmate je vaardigheden groeien, je verlangen naar een ander rijwiel zal evolueren. Sommigen beginnen met het kleinste model dat beschikbaar is en groeien er als het ware uit.

Een cursus volgen

Training door een gecertificeerde professional blijft een must. Gelukkig is er een waaier aan mogelijkheden. Motorrijden brengt een overvloed aan nuances met zich mee die niet van toepassing zijn op auto’s. Daarom zijn lessen nodig. Lessen nemen van “gewoon een andere motorrijder” kan een recept zijn voor een ramp.

“Iemand probeerde me te leren rijden voordat ik formele instructies kreeg en de resultaten waren rampzalig”, zegt een motorrijdster. “In de cursus leerde ik echter de juiste manier om van zitten op een zadel naar echt motorrijden te evolueren”, zegt ze. “Het was makkelijker dan ik dacht. Professionele coaching staat gelijk aan professionele resultaten.”

Dames op de motor

Bescherm het hoofd … en al de rest

Volgens gepubliceerd onderzoek moeten motorrijders altijd een helm dragen, omdat die het risico op overlijden met 39 procent vermindert. Andere uitrustingen zijn enkellaarzen, handschoenen, leder en zware spijkerbroeken.

Word lid van een club

Er zijn veel groeperingen die specifiek inspelen op de behoeften van vrouwelijke motorrijders. Hier vind je vrouwen die de passie delen die jouw rij-ervaring drijft.

“Motorrijden is een manier van leven”, zegt een fanatieke motorrijdster. “Als je eenmaal hebt leren rijden, vraag je je af waarom het zo lang geduurd heeft om ermee te beginnen.”

door Gennifer

Categorieën: Je wereld

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.