Home » Gedeelde kantoorruimte: de voor- en nadelen van co-working

Een belangrijke uitdaging voor veel kleine bedrijven is het laag houden van de kosten. Een grote vaste kost is onroerend goed. Natuurlijk beginnen veel bedrijven rond een eettafel, maar een thuiskantoor is niet praktisch als je eenmaal werknemers hebt of wanneer je een plek nodig hebt om vergaderingen met klanten te houden.

Een geweldige oplossing voor veel ondernemers is gedeelde kantoorruimte, ook wel co-working genoemd. Het delen van een ruimte is misschien niet zo bevredigend als het hebben van je naam op de kantoordeur, maar het kan een kosteneffectieve manier zijn om werkruimte, vergaderruimten en ondersteunende diensten te verkrijgen.

Co-working: gedeelde kantoorruimte

Hoewel er veel geroezemoes is geweest over co-working voor hightech startups, is gedeelde kantoorruimte niets nieuws. Het is een gevestigd concept dat in vele vormen verkrijgbaar is. Welke past bij jouw bedrijf? Hier volgt een overzicht van de soorten gedeelde werkruimten die mogelijks beschikbaar zijn en de voor- en nadelen van co-working-opties:

Onderverhuurde kantoorruimte

Veel bedrijven hebben meer kantoorruimte dan ze kunnen gebruiken, dus zijn ze bereid ruimte onder te verhuren aan andere bedrijven.

Voordelen: Deze optie is niet duur en is gemakkelijk te vinden in kleinere gemeenten.

Nadelen: Je moet onderhandelen over zaken als toegang tot vergaderruimten, het gebruik van kopieerapparaten en telecommunicatie. Als de hoofdhuurder uitbreidt, zullen de onderhuurders moeten verhuizen.

Gedeelde kantoorruimte

Kantoorgebouwen in het hele land hebben vaak een hele verdieping voor gedeelde kantoorruimte. Bedrijven in gedeelde ruimten hebben kantoren in verschillende configuraties, met vergaderzalen en zelfs kabinetten, vaak voor een periode van slechts één dag. Een co-working-voordeel van gedeelde kantoorruimte is dat deze bedrijven telefoondoorschakeling en mailboxdiensten bieden.

Voordelen: Grote bedrijven in de sector van gedeelde kantoorruimtes zijn professioneel en kennen de behoeften van kleine bedrijven. Ze bieden een volledig scala aan kantoordiensten.

Nadelen: De inrichting en sfeer kunnen flauw zijn. Er is weinig interactie tussen huurders.

Co-working: gedeelde kantoorruimte

Co-working-lidmaatschappen

Veel grotere steden hebben co-working-ruimtes die bijna als clubs zijn gestructureerd. Deze richten zich op technologie-startups, maar velen staan ​​​​open voor mensen in elke branche die op zoek zijn naar ruimte. Verschillende steden hebben gedeelde studio’s voor schrijvers die een rustige plek zoeken om te werken, die aan je behoeften kan voldoen. Naast de standaard kantoordiensten organiseren co-working-plekken netwerk- en sociale evenementen.

Voordelen: Deze ruimtes zijn vaak levendig, met veel interactie en mogelijkheid tot netwerken tussen de huurders. Velen bieden dagpassen en virtuele kantoordiensten aan voor mensen die slechts af en toe een werkplek nodig hebben.

Nadelen: De sfeer kan in bepaalde sectoren afleidend of zelfs onprofessioneel zijn. Deze optie is alleen beschikbaar in sommige steden.

Broedkasten

Veel gemeenten hebben ruimtes die zijn ontworpen om lokale bedrijven te helpen opstarten. Deze innovatieruimtes bieden fysieke ruimte en intensieve ondersteuning om bedrijven te helpen groeien. Deze kunnen worden geassocieerd met universiteiten of economische ontwikkelingsbureaus.

Pluspunten: Broedkasten bieden ondersteuning bij werk en bedrijfsvoering. Vaak bieden ze verbindingen met financieringsbronnen. Ze kunnen naast kantoorruimte ook over lichte productiefaciliteiten beschikken.

Nadelen: Broedkasten kunnen strenge toelatingseisen hebben en een strikte branchefocus die jouw bedrijf buiten de deur kan houden.

door Gennifer

Categorieën: Je wereld

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.