Home » Geef jezelf een perfecte thuismanicure in 7 eenvoudige stappen

Verzorg je nagels als de beste met deze zeven gouden tips.

1. Vijl je nagels

Zorg ervoor dat je nagels helemaal droog zijn. Door natte nagels te vijlen, kun je ze splijten. Ronde nagels, die de vorm van je nagelriem weerspiegelen en die net over de rand van de vingertop uitsteken, zien er altijd elegant uit.

2. Week je nagels

Breng een rijke handcrème aan. Week vervolgens je nagels gedurende vijf minuten in warm zeepsop om de nagelriemen zachter te maken. Eén hand per keer als je ondertussen door een tijdschrift wilt bladeren of op je tablet wilt tokkelen.

Geef jezelf een thuismanicure

3. Duw je nagelriemen terug

Duw je nagelriemen terug met een natte nagelsteen. Als je een nijnagel hebt, knip deze dan af. Knip  geen nagelriemen. Ze beschermen de nagels tegen infectie.

4. Breng een basislak aan

Een basislak helpt je gekleurde nagellak geleidelijk te verspreiden. Door een basislak gaat de kleurlaag ook langer mee.

5. Breng twee lagen aan

Breng twee dunne lagen kleur aan. Wacht een paar minuten na elke hand. Strijk met het borsteltje drie maal op elke nagel. Strijk eerst aan weerszijden van de nagel en veeg vervolgens met een kleur over de punt om schilfers te voorkomen.

Geef jezelf een thuismanicure

6. Breng een toplaag aan

Breng een toplaag aan, waardoor de droogtijd zal verkorten. Vergeet niet om de toplaag ook over de bovenkant van elke nagel te vegen, zoals je deed met de kleur.

7. Verwijder eventuele vlekken

Reinig elke kleur buiten de randen van je nagels met een oranje stokje gewikkeld in een dunne laag katoen en gedoopt in nagellakremover.

Nog een extra tip

Om onhandigheden te minimaliseren, lak je eerst de nagels van je dominante hand. Het is namelijk nog lastiger om je niet-dominante hand te gebruiken als de nagels nat zijn van de nagellak. Beweeg altijd van je pink naar je duim. De duim heeft namelijk de neiging om naar binnen te draaien als je van de duim naar de pink toewerkt, en kan daardoor vlekkerig worden.

door Gennifer

Categorieën: Jij

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.