Home » Hoe je sollicitatievragen beantwoordt en de baan krijgt die je zoekt

Voor veel mensen kan een sollicitatiegesprek een verontrustende ervaring zijn. Maar als je je goed voorbereidt door de onderstaande richtlijnen te volgen, kan de ervaring plezierig zijn. Als je uit een interview komt en je hebt genoten en voelt dat de interviewer dat ook deed, is de kans groot dat je de baan krijgt.

De sleutel tot een goed interview is om authentiek te zijn, niet de persoon die je denkt dat de interviewer zoekt. Wees professioneel en aangenaam en beantwoord alle vragen zorgvuldig en eerlijk. Het belangrijkste onderdeel van het interview is je sympathie. Je sympathie hangt sterk af van het overkomen als een authentiek, enthousiast en zelfverzekerd persoon. Streef ernaar om ontspannen te zijn.

Meer informatie over je potentiële werkgever

Voorafgaand aan het gesprek is enige voorbereiding belangrijk om te laten zien dat je het bedrijf begrijpt. Zorg ervoor dat je precies weet wat het bedrijf doet en vraag jezelf af hoe de functie waarvoor je solliciteert in het grote geheel past. Je moet echter meer hebben dan een algemeen idee van de activiteiten van het bedrijf. Duik in recent nieuws over het bedrijf. Als je weet welke recente krantenkoppen het bedrijf heeft gemaakt, krijg je gesprekspunten.

Succesvol solliciteren

Andere manieren om het bedrijf te onderzoeken: een toenemend aantal arbeidsgerelateerde websites biedt naast vacatures ook bedrijfsprofielen aan. Deze sites bieden ook onverbloemde beoordelingen van huidige en voormalige werknemers. 

LinkedIn is een andere goede bron. Je kunt meer te weten komen over de achtergrond en interesses van je interviewer via zijn of haar LinkedIn-profiel.

Online CEO-beoordelingen zijn ook nuttig. Ze kunnen een voorproefje geven van hoe het zou kunnen zijn om voor het bedrijf te werken. Profielen van topmanagers bieden inzicht in de managementstijl en de personeelscultuur van een bedrijf.

Maak van het interview een tweerichtingsgesprek

Naast het doen van onderzoek zodat je je geïnformeerd voelt en een beter idee hebt of het bedrijf goed bij je past, moet je een strategie hebben voor het gesprek zelf. In plaats van alleen maar over je prestaties te praten, benadruk je hoe je de uitdagingen hebt overwonnen waarmee je bij eerdere werkopdrachten bent geconfronteerd. Het idee is om de muur tussen interviewer en geïnterviewde af te breken, zodat het interview een tweerichtingsgesprek wordt.

Je kunt ook overwegen om voorbeelden van je werk mee te nemen, voor het geval de interviewer naar een bepaald project op je cv vraagt.

Succesvol solliciteren

Blijf jezelf

Interviewers zijn niet alleen op zoek naar iemand die uitblinkt in het werk, maar ook naar iemand met wie ze graag samenwerken en die echt overkomt. Je moet te allen tijde beleefd en professioneel zijn. Vergeet niet om bewust te zijn van je lichaamstaal en stemgeluid.

Uiteindelijk zijn interviewers op zoek naar iemand die enthousiast is over het werk, de vaardigheden heeft om het goed te doen, en, belangrijker nog, iemand is waarvan ze denken dat het een plezier is om mee te werken, dag in dag uit.

door Gennifer


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.