Home » Hoe vaak moet je je huis schilderen?

Je huis schilderen kan lastig en tijdrovend zijn, maar het is noodzakelijk. Het is een goede investering die de integriteit en het mooie uiterlijk vergroot van wat voor de meeste mensen hun grootste troef is.

Verf is de eerste verdediging van je huis tegen de elementen en de eerste indruk die gasten en potentiële kopers krijgen. Hier zijn 8 tekenen dat het tijd is om een ​​huis te schilderen.

1. Afbladderende, borrelende of barstende verf

Deze tekens duiden vaak op droogrot, natrot of schimmel veroorzaakt door een mislukte weersbestendigheid. Sterk zonlicht, strenge winters, extreme vochtigheid, stormen, opwaaiend zand en een zeebries kunnen bijdragen aan de schade.

2. Geharde kit

De meeste kits zijn ontworpen om samen met je huis uit te zetten en in te krimpen. Naarmate je huis wordt blootgesteld aan extremere weerscycli (denk aan zonnige dagen en ijskoude nachten), verliezen de dichtingen hun elasticiteit. Als de kit hard en resistent is wanneer je erop drukt, is het waarschijnlijk tijd om een expert te bellen om opnieuw te kitten en te controleren op schade.

Wanneer moet je je huis schilderen?

3. Vervagende verf

Verbleking door de zon komt vaak voor en donkere tinten vervagen sneller dan lichtere tinten. Verbleking aan de schaduwzijden van het huis duidt echter op problemen met de dampremmende laag of met het binnendringen van water. Zoek naar schijnbaar mysterieuze vlekken die naar beneden druipen op de verf. Als in water oplosbare materialen die zijn ontworpen voor de binnenkant van je huis, buitenshuis terechtkomen, is dat een teken van waterlekkage. Als je de oorzaak niet kunt vinden, bel dan een expert.

4. Stucwerk patchen

Om de kosten te minimaliseren en om het hele huis niet opnieuw te moeten bepleisteren, moet je scheuren in het stucwerk dichten en het hele huis opnieuw schilderen. Anders blijven er strepen achter of krijg je een lappendeken van verf die niet helemaal overeenkomt.

5. Omdat de verfkleur veranderde

UV-stralen zorgen ervoor dat de verf vervaagt en soms na het schilderen verandert in een ongewenste tint. Beige kan binnen enkele weken veranderen in roze. Om dat te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de verf een buitenkwaliteit heeft die bestand is tegen UV-effecten.

6. Om de aantrekkingskracht te vergroten

Als het huis er vervaagd uitziet, de kleur niet meer opvalt of als er niets is dat het huis tegen de omgeving doet afsteken, is een nieuwe verflaag meestal voldoende om het er weer fris te doen uitzien en de waarde van het huis te doen toenemen.

Wanneer moet je je huis schilderen?

7. Als je huis nieuw is

Doorgaans spuiten aannemers één laag verf over voorbehandeld hout. Die primer minimaliseert kromtrekken op de werf, maar is over het algemeen onvoldoende om zwelling of krimp te voorkomen. Prime het hout indien mogelijk voordat het wordt geïnstalleerd. Plan dan om binnen de vijf jaar je nieuwe woning te schilderen om te zorgen voor een goede beschermende verflaag, voordat er veel schade is ontstaan.

8. Vóór de verf schilfert

Wacht niet tot verfschilfers zichtbaar zijn vanaf de straat om opnieuw te schilderen. Door je huis vroeg te schilderen, wordt schade aan de buitenkant van het huis tot een minimum beperkt en zijn er ook minder voorbereidende werkzaamheden nodig, zoals het afschrapen van afbladderende verf, het hernieuwen van afdichtingen of het vervangen van hout. Het minimaliseren van de noodzaak voor voorbereidend werk verlaagt de schilderkosten.

De meeste huizen moeten om de 7 tot 10 jaar worden geverfd, maar het werkelijke tijdsbestek verschilt per materiaal en regio. Zo moet de gevelbekleding van cementvezelplaten om de 10 tot 15 jaar opnieuw worden geverfd, maar bij traditionelere bekledingen moet vaker worden geverfd. In gebieden met intens zonlicht moeten stucwerk, vinyl of aluminium gevelbeplating ongeveer om de vijf jaar worden geverfd. Houten gevelbeplating moet mogelijks om de drie tot zeven jaar worden geverfd. In regio’s waar het zonlicht minder intens is, moet verf vier tot tien jaar meegaan op hout en 20 jaar op vinyl of aluminium gevelbeplating.

door Gennifer

Categorieën: Je huis

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.