Home » Hoe je je berg bezittingen kunt verkleinen en je leven vereenvoudigen

Het verkleinen van je berg spullen lijkt veel op in vorm komen. Het is hard werken en kost tijd, maar het kan je helpen je veel beter te voelen als je eenmaal klaar bent. Mensen verkleinen hun stapel bezittingen om vele redenen, bijvoorbeeld wanneer ze verhuizen naar een kleiner huis, het leven willen vereenvoudigen of meer ruimte willen.

Minder werk, meer tijd 

Ongeacht je doelstellingen, het weggooien van spullen heeft veel voordelen, zoals minder dingen om te onderhouden. Met minder spullen elimineer je ook de bijbehorende klusjes: geen extra planken afstoffen of struikelen over een stapel boeken op de trap. Meer tijd voor leuke activiteiten: met minder onderhoud heb je meer tijd om de dingen te doen die je wil. Minder stress: Een minder rommelig interieur is visueel comfortabeler. Door minder tijd aan klusjes te besteden, heb je ook meer tijd om te ontspannen.

Begin klein

Als je er klaar voor bent om dingen weg te doen, plan dan om in de loop van een weekend aan één kamer te werken. Probeer niet je hele huis in één keer op te ruimen. Het is belangrijk om klein te beginnen. Door dit te doen, zul je je minder snel overweldigd voelen, zul je de vooruitgang zien die je hebt gemaakt en het zal je motiveren om door te gaan.

je berg bezittingen verkleinen en je leven vereenvoudigen

Definitieve beslissingen nemen

Als je inkrimpt, beslis dan wat blijft en wat gaat. Sommige mensen leggen bezittingen op een ‘misschien-stapel’ en plannen om er op het einde op terug te keren, maar misschien geef je niet de voorkeur aan deze aanpak omdat het meer werk kan opleveren. Als dat het geval is, neem dan gaandeweg definitieve beslissingen om je ruimte schoon te maken en de vaart erin te houden.

Verwacht emotionele toestanden 

Je wordt een beetje emotioneel als je je spullen opruimt. Afscheid nemen van bijvoorbeeld de kunstwerken van je kinderen of familiestukken kan moeilijk zijn. Hoewel je niet alles hoeft weg te doen, eist inkrimping vaak offers. Selecteer de belangrijkste dingen om te houden en neem afscheid van de andere. Je kunt altijd kostbare spullen doorgeven aan je kinderen of kleinkinderen.

Ga digitaal

Je hoeft je familiefoto’s niet weg te doen om je leven te verlichten. Scan in plaats daarvan je foto’s in en sla ze op een computer of externe harde schijf op. Een harde schijf vol foto’s bewaren neemt veel minder ruimte in beslag dan dozen met foto’s, albums en plakboeken.

je berg bezittingen verkleinen en je leven vereenvoudigen

Papierloos factureren

Papieren facturen die via de post worden ontvangen, kunnen veel ruimte in beslag nemen. Je legt ze waarschijnlijk op het aanrecht of in een doos om te betalen. Je kunt al deze rommel elimineren door je je facturen elektronisch te laten toesturen.

Door je huis op te ruimen, kan alles lichter aanvoelen. Soms moet je daarna nog eens grondig schoonmaken. Lees ook de blog over de dingen in huis die je waarschijnlijk nog nooit hebt schoongemaakt.

door Gennifer

Categorieën: Je huis

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.