Home » Tekenen dat er iets mis is met je elektrische installatie

Ontdek wat er aan de hand is met de bedrading in je muren. Stel je voor: het is een rustige nacht en je leest een klassieke Stephen King-roman in bed wanneer, zonder reden, de lichten plotseling doven. Hoewel de mogelijkheid dat een boze geest in je huis rondwaart eng is, zou de reële mogelijkheid van elektrische problemen je waarschijnlijk nog meer angst moeten aanjagen.

Defecte bedrading, slechte verbindingen en overbelaste stopcontacten kunnen allemaal problemen veroorzaken, variërend van pseudo-behekste lichteffecten tot zeer angstaanjagend, maar zeer reëel brandgevaar. Omdat de veiligheid van je huis en je gezin belangrijker is dan wat dan ook, moet je elektrische problemen oplossen zodra ze zich voordoen.

iets mis met de elektrische installatie van je huis

Enkele van de meest voorkomende elektrische problemen in huis moeten door een professional worden verholpen. Dit zijn er een paar:

Flikkerende of knipperende lampjes

Ervan uitgaande dat de lamp strak zit, worden flikkerende lichten meestal veroorzaakt door een slechte verbinding ergens langs een circuit. Hoe meer lampen er flikkeren door het hele huis, hoe groter het probleem.

Dode stopcontacten of schakelaars

Als je niet gewoon het circuit hebt opgeblazen, zijn schakelaars en stopcontacten die zonder waarschuwing dood gaan meestal een teken van een slechte verbinding ergens. Deze kunnen worden veroorzaakt door losse of gebroken draden en moeten onmiddellijk worden aangepakt.

iets mis met de elektrische installatie van je huis

Sterk brandende gloeilampen

Sterk brandende lampen of sommige lichten die fel branden terwijl andere dimmen, duiden op een slechte hoofdneutrale verbinding. Dit probleem kan progressief destructief zijn en kan er zelfs toe leiden dat apparaten zonder waarschuwing stuk gaan. Raadpleeg onmiddellijk een elektricien.

Vaak doorgebrande zekeringen

Zowel een ergernis als een gevaar: zekeringen die vaak doorslaan zijn een teken van een overbelast circuit. Hoewel je een schakelaar kunt gebruiken voor een snelle oplossing of zelfs kunt leren om je energieverbruik in evenwicht te brengen, is het de beste oplossing om een ​​elektricien een nieuw, apart circuit te laten maken.

Vonkend stopcontact of losse stekker

Door de jaren heen zorgt het veelvuldig in- en uitpluggen van stopcontacten ervoor dat stopcontacten verslechteren. Een teken van een versleten stopcontact is een loszittende stekker die in het stopcontact wiebelt of er helemaal uitvalt wanneer hij licht wordt aangeraakt. Versleten stopcontacten zijn een veelvoorkomende oorzaak van letsel en brand. Als je een versleten stopcontact vermoedt, haal dan alle items uit het stopcontact en bel meteen een elektricien.

door Gennifer


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.