Home » Zo maak je je huis hondvriendelijk

Jij bent misschien klaar om je nieuwe hondje veel liefde en aandacht te geven, maar hoe klaar is jouw huis? Net als baby’s zijn puppy’s nieuwsgierige ontdekkingsreizigers die klaar staan ​​om alles te doen wat ze kunnen zonder erbij na te denken. Gebruik deze gids om je huis puppy proof te maken en je harige vriend veilig te ontvangen in zijn nieuwe thuis.

Hond in de keuken

Bepaalde etenswaren voor mensen, zoals bijvoorbeeld chocolade, noten en uien, zijn giftig voor huisdieren. Houd er rekening mee dat zelfs als het voedsel zelf niet schadelijk is, de voedselverpakking dat wel kan zijn. Zorg er dus voor dat alle voeding buiten het bereik van hondjes bewaard wordt.

Bewaar ook het voer en de lekkernijen van je pup op een veilige plaats om te voorkomen dat ze te veel eten. De juiste opslag van voedsel hangt ook af van of je je puppy droog of nat voedsel geeft.

Berg schoonmaakproducten veilig op en gebruik ze niet als je puppy in de buurt is. Ze kunnen gemakkelijk giftige dampen inademen of vloeistof in hun ogen krijgen. Bewaar vuilnisbakken in een kast of zorg voor goed gesloten deksels.

Als je puppy een springer is, installeer dan kindersloten op de knoppen van het fornuis om verwondingen te voorkomen. Gebruik tijdens het koken, indien mogelijk, de achterste kookplaten en houd de handgrepen naar binnen gedraaid. Zo voorkom je dat je pup bij hete potten en pannen kan. Leg bestek en ander keukengerei weg in een lade of op een hoog aanrecht, weg van de rand.

Maak je huis klaar voor je hond

Hondvriendelijke woonkamer en slaapkamers

Sieraden, munten, haarspelden en elastiekjes zijn slechts enkele kleine voorwerpen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Laat niets rondslingeren. Sokken, panty’s en dergelijke kunnen vast komen te zitten in het maagdarmkanaal van je hond, net als schoenveters, knopen en andere kleine accessoires. Bewaar ze in een gesloten kast of dressoir en houd wasmanden buiten bereik.

Stop breekbare voorwerpen, zoals vazen, glaswerk en ingelijste foto’s weg totdat je hond is getraind. Idem voor kussens en dekens. Puppy’s zijn kauwers. Bewaar sierkussens en dekens op een veilige plaats totdat de kinderziektes voorbij zijn.

Elektronica en snoeren vormen eveneens een gevaar. Verwijder of verstop draden waar je puppy op kan kauwen, inclusief snoeren van lampen, tv’s, dvd-spelers, stereo’s en telefoons. Afstandsbedieningen voor deze apparaten en ander klein elektronica moet ook worden opgeborgen.

Bedek je haard met een scherm. Bungelende koorden van jaloezieën of gordijnen kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Bind ze vast en houd ze buiten het bereik van je hond.

Als je een kat hebt, bewaar de kattenbak dan achter een gesloten deur of poort. Kattenbakvulling kan darmobstructie of darmwormen veroorzaken, als je kat net is gepasseerd.

Veiligheidsmaatregelen in de badkamer

Wastafels, badkuipen en toiletten zijn potentiële verdrinkingsgevaren. Laat je huisdier niet alleen in de buurt komen. Sluit ook de toiletdeksels om te voorkomen dat je hond giftige schoonmaakmiddelen drinkt.

Beveilig zowel persoonlijke als hondenmedicijnen. Bewaar make-up, lotions en andere toiletartikelen in een gesloten kast of lade met een kindveilige sluiting. Houd ook andere items zoals toiletpapier, tissues, scheerapparaten, zeep en wattenstaafjes buiten bereik.

Maak je huis klaar voor je hond

Gevaren in de wasruimte

Bewaar bleekmiddel, wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen in kasten. Chemicaliën, zoals chloorbleekmiddel en ammoniak, kunnen giftige dampen veroorzaken wanneer ze worden gecombineerd en ingeademd.

Sluit de deuren van wasmachine en droger zodat je puppy er niet in kan kruipen.

Je puppy in de garage of buiten

Laat je pup niet vrij rondlopen. Installeer een hek of poort en zorg ervoor dat er geen openingen zijn waar ze naar buiten kunnen.

Verwijder alle giftige planten, bloemen en struiken uit je tuin. Ontdoe je tuin van paddenstoelen voordat je je puppy buiten laat spelen. Veel soorten kunnen giftig zijn voor honden en mogelijks levensbedreigend.

Benzine, olie, verf, gazonmest, insecticiden en autobenodigdheden zijn giftige stoffen die in veilige containers moeten bewaard worden, waar je puppy er niet bij kan. Honden kunnen worden aangetrokken door de geur of smaak van antivries en pesticiden, maar de inname van slechts een kleine hoeveelheid kan orgaanschade of zelfs de dood veroorzaken.

Versper de toegang tot zwembaden, vijvers en bubbelbaden. Gebruik een poort of dek ze af ​​om verdrinking te voorkomen. Sluit barbecues, vuurkorven en andere warmte- of vuurbronnen af ​​om verwondingen te voorkomen.

Als je niet wil dat je puppy zich in bepaalde delen van je huis begeeft, blokkeer hem dan met een babyhekje of een soortgelijke barricade. Het is ook verstandig om trappen te blokkeren, want ze kunnen gevaarlijk zijn voor kleinere honden. Onthoud: puppy’s zijn nieuwsgierig en kunnen snel in de problemen komen.

door Gennifer


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.